Illustrator tekent Nederlandse snelwegen

Van kleins af aan maakt hij al plattegronden, Sebas van den Brink mag zichzelf met recht ‘map-geek’ noemen. Onlangs postte hij een afbeelding op Twitter van een metrokaart die hij tekende. Maar niet zomaar één: Van den Brink zette het snelwegennetwerk van Nederland op de kaart.

Dutch Design Week 2017 in beeld

Met ruim 335.000 bezoekers heeft Dutch Design Week in 2017 een nieuw record verbroken. Vorig jaar bezochten 295.000 mensen het negendaags evenement in Eindhoven, waarbij design in allerlei facetten centraal staat.  Ook wij waren er dit keer bij en spotten voor jullie de mooiste plekjes en ontwerpen.

Google verandert design Google News

Google heeft haar dochterpagina Google News een nieuw design gegeven. Het nieuwe ontwerp werd vorige week vrijdag bekendgemaakt op de blogsite van de zoekgigant en wordt op dit moment stap voor stap uitgerold voor de bezoekers.

Wie zijn zijn dé nieuwe ambassadeurs van Dutch Design Week 2017

Wie zijn de opvolgers van Maarten Baas en Bas van Abel? Wie vertegenwoordigen dit jaar Dutch Design, zetten hun netwerk in en ontwikkelen de bijzonderste activiteiten tijdens DDW 2017? Elle.nl schreef er een artikel over.

Grafisch talent van Imane

De 15-jarige Imane geloofde haar ogen niet toen ze zag dat ze in no time duizenden volgers op Instagram had. Op haar iPad maakt ze grafische tekeningen die ze op het sociale medium deelt. Ze begon in december 2016 en de teller staat inmiddels op 54.9000 volgers.

Extreme close-ups Pyanek: boek

Hij noemt zichzelf een ‘self made componist en fotograaf die dol is op het creëren van nieuwe dingen’. Op Facebook heeft hij inmiddels een behoorlijke fanbase en ook op Instagram verschijnen de eerste foto’s van Pyanek. Deze self made man maakt er een kunst van om items op een…

Nieuw design iOS-app YouTube

YouTube heeft de eerste stap gezet in het uitrollen van een nieuw ontwerp voor de iOS-app. Gebruikers zien voortaan een navigatiebalk met vier knoppen: Home, Trending, Abonnementen en Bibliotheek. Dit zijn dezelfde opties, alleen in de oude vormgeving moesten gebruikers swipen om van onderdeel te wisselen.

Logo Ajax

Ajax heeft de eerste plek weten te bemachtigen. Niet in de Eredivisie- daar staan ze vlak na de start van het nieuwe seizoen op nummer twee – maar in Engeland. Het logo van de Amsterdamse voetbalclub is door de website fourfourtwo.com uitgeroepen tot het beste voetballogo van de wereld.

Mozilla ontwerpt nieuw logo

Mozilla werkt aan een nieuwe huisstijl. De organisatie vindt jouw mening belangrijk en daarom vroegen ze hun community om hulp. Gebruikers mochten commentaar leveren op de eerste log ideeën, waarna Mozilla er verder mee aan de slag ging.

Vrouwe Justitia terug in huisstijl De Rechtspraak

De Rechtspraak krijgt een nieuw logo. Nou ja, eigenlijk keert een oude bekende terug. Uit onderzoek is gebleken dat het huidige logo nauwelijks wordt herkend. Vrouwe Justititia keert daarom na dertien jaar afwezigheid terug in de Nederlandse rechtbanken.