Grafisch talent van Imane

De 15-jarige Imane geloofde haar ogen niet toen ze zag dat ze in no time duizenden volgers op Instagram had. Op haar iPad maakt ze grafische tekeningen die ze op het sociale medium deelt. Ze begon in december 2016 en de teller staat inmiddels op 54.9000 volgers.

“Eerst plaatste ik mijn tekeningen op papier door op Instagram. Maar dat vond ik saai”, vertelt Imane aan NPO 3FM. “Toen ik een app ontdekte waarmee ik grafische comics kon maken, vond ik dat veel meer bij mij passen.” Imane tekent sprookjesfiguren met een moderne touch. Haar grote inspiratiebron is Disney.

De grote doorbraak kwam toen BuzzFeed Imane benaderde om een artikel over haar bijzondere tekentalent te schrijven. “Op een normale zaterdag zat ik gewoon een beetje op de bank te hangen toen ik opeens een mail binnenkreeg van een redacteur van BuzzFeed,” vertelt Imane. “De redacteur was iemand die ook grafische tekeningen maakte, en vond mijn werk tof en vroeg of ze er een artikel over mocht maken.”

Na de publicatie ging het ineens heel hard met de likes. Voor die tijd had Imane 3.000 likes, na het artikel schoot dit naar 50.000. Nieuwsgierig geworden? Bekijk hieronder een aantal tekeningen van Imane en volg haar op Instagram.