Illustrator tekent Nederlandse snelwegen

Van kleins af aan maakt hij al plattegronden, Sebas van den Brink mag zichzelf met recht ‘map-geek’ noemen. Onlangs postte hij een afbeelding op Twitter van een metrokaart die hij tekende. Maar niet zomaar één: Van den Brink zette het snelwegennetwerk van Nederland op de kaart.

Zijn illustratie is inmiddels door verschillende media opgepikt, waaronder Dutch Cowboys en het Algemeen Dagblad. Aan dit laatste medium geeft hij een korte toelichting op zijn bijzondere creatie:

“Het is meer een kaart om op te hangen en naar te kijken, dan om in je handschoenenvakje weg te frommelen. De afstanden zijn, net zoals bij een echte metroplattegrond, niet correct. Maar dat zijn de compromissen die je sluit. Anders had bijvoorbeeld de snelweg naar Walcheren er niet op gekund.”

Eerder maakte Van den Brink al een metromap van zijn woonplaats Groningen. Na de laaiende reacties op zijn snelwegenkaart, is hij van plan om van elke grote Nederlandse stad een plattegrond te maken. De snelwegenkaart van Nederland is vanaf volgende week te koop in posterformaat.