32.00 kleuren op nieuwe E-reader

E-Ink, een Amerikaanse fabrikant van e-readerschermen, heeft een nieuwe display ontwikkeld die 32.000 kleuren kan tonen. Dit heeft het bedrijf vandaag via een persbericht naar buiten gebracht. Het scherm wordt in eerste instantie geschikt gemaakt voor zakelijk gebruik, meldt E-Ink. Het is nog onbekend of de schermen ook voor consumenten verkrijgbaar zullen zijn.
E-readerschermen zijn gemaakt van ‘e-papier’, dat zeer goed leesbaar is in zonlicht. De schermen zijn vooral geschikt om stilstaande beelden te vertonen, en verbruiken in die situatie veel minder energie dan lcd-schermen.

De schermen die nu in e-readers zitten kunnen echter geen kleuren vertonen, maar enkel een reeks grijstinten. Er bestaan al wel e-inkschermen die een beperkt aantal kleuren kunnen vertonen, vaak met behulp van een kleurenfilter.

Het nieuwe scherm van E-Ink heeft niet zo’n filter nodig. De kleuren zijn volgens E-Ink fel en het scherm verbruikt net als zwart-wit-varianten weinig stroom.

Wel is de resolutie nog vrij beperkt en is ook de verversingssnelheid laag. Daarom wordt het scherm in eerste instantie in de markt gezet voor digitale  informatie- en reclameborden.

Bron: Nu.nl